Utbildning & granskning

I lördags var Lås Upp i Kungälv för att hålla i en workshop under Röda Korsets Ungdomsförbunds utbildningshelg MOVE. Årets tema för den återkommande utbildningshelgen var Antirasistiskt arbete i praktiken – hur kan vi bli än bättre? Fint att ungdomsförbundet bekostade deltagande, resa, kost och logi för alla deltagare så att ekonomiska resurser inte spelade någon roll för möjligheten att kunna delta. Innan Lås Upp workshopen Normer, privilegier och förändring inspirerade Isabella Andersson, ordförande för Ungdom Mot Rasism, med föreläsningen Antirasism – hur gör vi?

kollagereferat3Ett kollagereferat för utbildningshelgen växer fram…

För någon månad sedan granskade Lås Upp ett utbildningskoncept på uppdrag av Röda Korsets Ungdomsförbund där bland annat rollspelet På Flykt ingår. Toppen att få träffa både spelledarvolontärer och de som arbetar med att utveckla konceptet och få höra vad de tagit fasta på i vår granskning och hur utvecklingen fortskrider.

 

Linné och Lås UppPost-It-reflektioner efter Lås Upps workshop

Röda Korsets Ungdomsförbund har många viktiga verksamheter för frivilliga att engagera sig i så som Läxhjälp, Kompisgrupper, Jourhavande kompis och Frukostklubben.

 

Följ oss på Facebook!

Kontakta oss

utbildning@mkcentrum.se

Anja Norell: 08-120 259 33
Marit Nygård: 08-120 259 34

Postadress:
Mångkulturellt Centrum, Lås Upp, 147 85 Tumba

Här finns vi

Besöksadress: Värdshusvägen 7, Fittja