KP Arnoldssonpriset

Tisdag 17 December, 2013

Vi i arbetsgruppen bakom Lås Upp blev utsedda till 2013 års pristagare av K P Arnoldsonpriset  med motiveringen:
”Genom workshops med ungdomar i Botkyrkas skolor och fritidsgårdar, samt utbildningar för lärare, fritidslärare och andra som arbetar med ungdomar arbetar Lås Upp mot diskriminering och exkludering. Projektet tar fasta på de mänskliga rättigheterna, barnkonventionen och skolans styrdokument för att synliggöra och ifrågasätta normer och föreställningar som bidrar till att skapa diskriminering och utanförskap.”

 

KPAJohanna Hammarström (projektledare), Elisabeth Uddén (Ordförande i Botkyrka Kvinno- och Tjejjour, Marit Nygård och Lotta Armijo Holmberg var stolta och glada för att motta priset. (Frånvarande var Anja Norell som befinner sig i Mexico för tillfället).

 

Ceremonin hölls vid årets sista sammanträde för Botkyrkas kommunfullmäktige. Leif Magnusson, verksamhetsledare på Mångkulturellt Centrum (MKC) i Fittja som årligen utser pristagarna berättade om deras verksamhet och om hur Lås Upps arbete går väl ihop med det arbete som MKC bedriver och inte minst kring den aktuella utställningen ”Varning för Ras”.

Lås Upps projektledare Johanna Hammarström höll sedan tal:

”Tack för priset till KPAs-minne år 2013. Först och främst vill jag rikta ett varmt TACK till MKC. Tack för att ni valde projekt Lås Upp. (…) Vi vill tacka Botkyrka kommun för allt stöd och hög tillgänglighet och rikta ett särskilt STORT TACK till personalen och elever i kommunens skolor och fritidsgårdar. Utan ert tidiga positiva bemötande och nyfikenhet hade det blivit mycket svårt att utveckla metoden. Än en gång TACK från oss inom projektet, Anja, Lotta, Marit, Johanna och Botkyrka Kvinno- och Tjejjour för priset till KP Arnoldssons minne.”
Vi har fått många gratulationer och blivit intervjuade för Botkyrka Lokalradio och tidningen Södra sidan.

Följ oss på Facebook!

Kontakta oss

utbildning@mkcentrum.se

Anja Norell: 08-120 259 33
Marit Nygård: 08-120 259 34

Postadress:
Mångkulturellt Centrum, Lås Upp, 147 85 Tumba

Här finns vi

Besöksadress: Värdshusvägen 7, Fittja